2013-11-29 11:22:25• hírek • Szatmár.ro

A következő évek terve

Egyházmegyei szintű Lelkipásztori Napokat tartanak november 29. és 30-a között Szatmárnémetiben.

Idén Adventtel lezárul egy tíz éves pasztorális ciklus a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében. Lezárul ebben a Misszió Éve is, és az új pasztorális időszakkal - amely egyébként négyéves lesz - új tematikus évet kezdenek. Értékelés nélkül azonban nem lehet tervezni, egyeztetés nélkül pedig nem lehet megvalósítani, ezért a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye november 29. és 30-a között papjaival, lelkipásztori munkatársaival, a plébániai közösségek képviselőivel egy közös, nagy rendezvényen tekinti át az eltelt időt és néz a jövő kihívásai elé.

Nagy ívű egyeztető fórum ez, melyen a tervek kommunikációján túl véleményt kérnek, beszélgetésre hívják a már előzetesen megszólított személyeket. Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök főcelebrálásával pénteken délután szentmisével kezdődik a program, majd a Szent Alajos Konviktusban értékelik ki a Misszió Évét. Szombaton ugyanott visszatekintenek az eltelt tíz évre - a zsinattól a jelenig -, bemutatják a következő tematikus évet, az Önátadás Évét, Ft. Forrai Tamás SJ a jezsuiták magyarországi rendtartományának provinciálisa előadást tart az önátadással és a szív examennel kapcsolatban. Ezután a résztvevők csoportbeszélgetéseken vesznek részt az elhangzottak elmélyítésére, és műhelymunkán, a közösségek segédanyagának megismerésére. A rendezvény végén plénumban értékelnek.

A Lelkipásztori Napok elmaradhatatlan része az egyházmegyei munkának, hiszen a tervek megvalósításában fontos egyeztető platformot képez a közösségek felé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: